واشینگتن ۷ تن از عوامل جمهوری اسلامی را به دلیل مداخله در انتخابات آمریکا تحریم کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۷/۰۶

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه ششم مهر در بیانیه‌ای اعلام کرد هفت تن از عوامل جمهوری اسلامی را به دلیل تلاش برای تاثیرگذاری و مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ تحت تحریم قرار داده است.

این وزارتخانه در بیانیه خود نوشت: «عوامل تحت حمایت حکومت ایران مجموعه‌ای از فعالیت‌های سایبری مخرب، مانند عملیات هک و افشای اطلاعات و حملات فیشینگ هدفمند را به انجام رساندند تا اعتماد به فرآیندها و نهادهای انتخاباتی آمریکا را تضعیف و در کارزارهای سیاسی دخالت کنند.»

بنا بر اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، یک عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نام مسعود جلیلی با همراهی دیگر اعضای این نهاد نظامی، از دست‌کم ماه مه سال جاری میلادی در تلاش حکومت ایران برای مداخله در انتخابات ریاست‎جمهوری ایالات متحده دست داشته است.

این وزارتخانه افزود جلیلی و تیم او چند حساب کاربری متعلق به مقامات و مشاوران یکی از کارزارهای انتخاباتی آمریکا را هدف گرفتند و به منظور تاثیرگذاری بر این رقابت‌ها، داده‌های سرقت‌شده را در اختیار دست‌اندرکاران رسانه‌ها و برخی افراد قرار دادند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود مشخص نکرد عوامل سپاه پاسداران داده‌های کارزار کدام یک از نامزد‌های انتخابات این کشور را به سرقت برده بودند.

اف‌بی‌آی و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا روز ۲۹ مرداد در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند جمهوری اسلامی مسئول تلاش‌های اخیر برای هک کردن ستادهای انتخاباتی ترامپ و بایدن-هریس بوده است.

روزنامه نیویورک تایمز هم روز ۱۴ شهریور نوشت جمهوری اسلامی با تعداد زیادی از وب‌سایت‌های جعلی و حملات هکری، تلاش‌های خود را برای بی‌اعتبار کردن دموکراسی آمریکا و احتمالا تغییر نتایج انتخابات به ضرر دونالد ترامپ شدت بخشیده است.

دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان‌ ملل ضمن رد گزارش‌ها در مورد هک کمپین انتخاباتی ترامپ تاکید کرد تهران هدف و انگیزه‌ای برای دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ندارد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در ادامه بیانیه خود از قرار گرفتن شش تن دیگر از عوامل حکومت ایران در فهرست تحریم‌های واشینگتن خبر داد.

علی مهدویان، فاطمه صادقی، الهه یزدی، سیدمهدی رحیمی حاجی‌آبادی، رحمت‌الله عسکری‌زاده و محمدحسین عبدالرحیمی همگی از کارکنان شرکت «ایمن‌نت پاسارگاد» هستند که در کارزار جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ نقش داشتند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در این ارتباط نوشت حدودا بین ماه‌های اوت و نوامبر ۲۰۲۰، شرکت ایمن‌نت پاسارگاد یک عملیات آنلاین را «برای ارعاب و اعمال نفوذ بر رای‌دهندگان آمریکایی، تضعیف اعتماد به انتخابات و ایجاد تفرقه» در این کشور رهبری می‌کرد.

بر اساس تحریم‌های جدید واشینگتن، تمام اموال و منافع این افراد در آمریکا یا تحت مالکیت شهروندان آمریکایی مسدود می‌شوند.

همچنین موسسات مالی و افرادی که در معامله با این عوامل جمهوری اسلامی مشارکت می‌کنند، در معرض تحریم‌های آمریکا خواهند بود.

خبرگزاری رویترز روز ۱۶ شهریور به نقل از یک مقام ارشد اطلاعاتی ایالات متحده گزارش داد جمهوری اسلامی، روسیه و چین می‌کوشند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند.

این مقام اطلاعاتی گفت حکومت ایران در مقایسه با دوره‌های گذشته فعال‌تر شده و تلاش‌های خود را برای مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری و کنگره آمریکا افزایش داده است.

بردلی اسمیت، سرپرست معاونت وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، روز ششم مهر با اشاره به تحریم‌های جدید این کشور علیه عوامل جمهوری اسلامی گفت: «دولت ایالات متحده به نظارت دقیق بر تلاش‌های بازیگران بدخواه برای نفوذ یا مداخله در یکپارچگی انتخابات ما ادامه می‌دهد.»

انتخابات ریاست‎‌جمهوری ایالات متحده روز ۱۵ آبان (پنجم نوامبر) برگزار می‌شود و دونالد ترامپ، به نمایندگی از حزب جمهوری‌خواه، و کامالا هریس، به نمایندگی از حزب دموکرات، به‌عنوان دو نامزد اصلی در آن به رقابت خواهند پرداخت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

زخم‌ها
جهان‌نما
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها