ایتالیا اولین گروه از «پناهجویان غیرقانونی» را به مراکزی در آلبانی فرستاد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۵

ایتالیا ۱۶ مهاجر بنگلادشی و مصری را که شامگاه دوشنبه ۲۳ مهر در قایق‌هایی کوچک در آب‌های بین‌المللی رهگیری شدند، به مراکز مهاجران در آلبانی منتقل کرد. این مهاجران که مقصدشان اروپا بود، اولین کسانی هستند که به مراکز تازه تاسیس در آلبانی فرستاده می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایتالیایی انسا، این افراد با «لیبرا»، کشتی نیروی دریایی ایتالیا، صبح چهارشنبه به مقصد تعیین شده در آلبانی رسیدند.

هدف از طرح انتقال پناهجویان چیست؟

این انتقال بخشی از توافق میان جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا و اِدی راما، نخست وزیر آلبانی است.

آن‌ها هدف از این توافق را مدیریت درخواست‌های پناهندگی مهاجرانی اعلام کرده‌اند که احتمال بازگشتشان به کشورهای مبدا بیشتر است.

رم و تیرانا امیدوارند از این طریق انگیزه سفرهای غیرقانونی کاهش یابد.

مخالفان و به‌خصوص سازمان‌های حقوق بشری پیگیر وضعیت پناهجویان به این طرح اعتراض کرده و گفته‌اند این سیاست با صرف میلیاردها یورو از پول عمومی، حقوق اساسی پناهجویان را نقض می‌کند.

فرایند بررسی پناهندگی

گفته می‌شود تمام امکانات در بندر شنگین در سواحل آدریاتیک آلبانی و اردوگاه پناهجویان جادر در شمال غرب این کشور برای پذیرش این مهاجران آماده است.

شنگین دارای یک مرکز ۲۰۰ نفری برای تکمیل شناسایی و غربالگری پزشکی مهاجران است.

افرادی که واجد شرایط باشند و درخواست پناهندگی بدهند، به سایت جادر که ۲۰ کیلومتر با شنگین فاصله دارد، منتقل خواهند شد.

در جادر، سه مرکز مجزا شامل مرکز پذیرش پناهجویان (با ظرفیت ۸۸۰ نفر)، مرکز اقامت موقت برای افراد منتظر اخراج (با ظرفیت ۱۴۴ نفر) و یک زندان کوچک برای افراد مرتکب جرایم در داخل منطقه (با ظرفیت ۲۰ نفر) ساخته شده است.

این مراکز تحت نظارت دوربین‌ها و نیروهای انتظامی ایتالیا هستند و کارکنان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) نیز در این مراکز حضور دارند تا بر رعایت حقوق پناهجویان، نظارت کنند.

فرایند درخواست پناهندگی طی چهار هفته به پایان خواهد رسید و کسانی که واجد شرایط باشند به ایتالیا منتقل می‌شوند. افرادی که واجد شرایط نیستند، پس از اقامت در مرکز اقامت موقت، به کشورهای خود بازگردانده خواهند شد.

طبق قانون تازه تصویب شده، فرایند تجدیدنظر که از طریق ویدیو-کنفرانس با دادگاه رم انجام می‌شود، به هفت روز کاهش یافته است.

مخالفان و موافقان

مخالفان این طرح، مانند الی‌ شلاین، دبیر حزب دموکرات ایتالیا، معتقدند این توافق، حقوق پناهجویان را نقض می‌کند و هزینه گزافی برای رم به همراه دارد.

نیکولا فراتویانی از حزب سبزها نیز تاکید کرده است این مراکز به «مراکز بازداشت جهنمی» تبدیل خواهند شد.

در مقابل، دولت راست‌گرای جورجیا ملونی بر این باور است که این اقدامات برای دفاع از مرزهای ایتالیا و جلوگیری از قاچاق انسان ضروری هستند.

بحران پناهجویی

سال‌هاست مهاجران و پناهجویان از کشورهای مختلف تلاش می‌کنند با عبور از آب‌های مدیترانه، خود را به جنوب اروپا برسانند. تلاشی که منجر به مرگ بسیاری از پناهجویان شده است.

سفارت جمهوری اسلامی در رم روز جمعه اول تیر اعلام کرد تعدادی از شهروندان ایرانی در سواحل ایتالیا، غرق شدند.

برخی منابع خبری تعداد ایرانیان کشته‌شده در سانحه واژگونی قایق در این ماجرا را دست‌کم ۲۰ تن اعلام کرده بودند.

هم‌زمان با این رویداد و در حادثه‌ای مشابه، یک قایق امداد آلمانی توانست جان بیش از ۵۰ پناهجو را نجات دهد که در آب‌های میان لیبی و ایتالیا دچار حادثه شده بودند. در این رویداد نیز ۱۱ نفر جان باختند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ مهاجر در مرکز دریای مدیترانه کشته یا مفقود شده‌اند.

تعدد حوادث این‌چنینی، دریای مدیترانه را به خطرناک‌ترین مسیر مهاجرت در دنیا تبدیل کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی

شنیداری

پادکست‌ها