هراس کارکنان شرکت‌های دست‌ اندرکار در فرایند اخذ رای آمریکا از آزارهای احتمالی

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۱۱

به گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از کارکنان شرکت‌هایی که ماشین‌های تولیدی آن‌ها در فرآیند اخذ رای‌ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کاربرد دارد، می‌گویند بنابر تجربه تهدیدهای انتخابات ۲۰۲۰، حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی را از بیم این‌که با آزار و اذیت مواجه شوند، بسته‌اند.

سارا کاتر، مدیر اجرایی شورای آمریکایی فن‌آوری انتخابات به رویترز گفت در سال ۲۰۲۰، پس از این‌که دروغ تقلب در انتخابات مطرح شد، اطلاعات خصوصی مثل آدرس خانه یا تصاویر درب ورودی‌ خانه شماری از کارکنان شرکت‌های سازنده دستگاه‌های رای‌گیری در ایالات متحده در فضای آن‌لاین منتشر شد و امنیت آن‌ها به خطر افتاد.

به گفته کارتر، کارمندان شرکت‌هایی که تجهیزات و خدمات دستگاه‌های رای‌گیری را ارائه می‌دهند، این بار هیچ ریسکی نمی‌کنند و با پلیس درباره نحوه آماده‌سازی خود برای موقعیت‌های پیش‌بینی نشده، از جمله وقتی علیه آنان ادعاهای دروغ مطرح می‌شود، مشورت کرده‌اند.

مدیر اجرایی شورای آمریکایی فن‌آوری انتخابات که سال ۲۰۲۰ تاسیس شد، می‌گوید سطح تهدید از سال ۲۰۲۰ نه تنها کاهش نیافته است بلکه در عمل «به طور تصاعدی افزایش یافته است.»

او از اظهار نظر درباره آمادگی قانونی این شرکت‌ها برای مواجه با اتهاماتی که ممکن است به آن‌ها نسبت داده شود خودداری کرد، اما گفت مجموعه این شرکت‌ها برای شماری اقدامات قابل توجه به منظور مقابله در برابر هرگونه تهدید فیزیکی برنامه‌ریزی کرده‌اند.

شرکت‌های اسمارت‌ماتیک، دومینیون و وتینگ سیستمز که از جمله شرکت‌های سازنده دستگا‌های اخذ رای هستند، در تلاشند تا با اطلاعات نادرست درباره عملکرد خود و مالکان‌شان مقابله کنند.

آن‌ها در وب‌سایت‌هایشان انواع ادعاهای نادرست را که به صورت آن‌لاین درباره آن‌ها به اشتراک گذاشته شده را رد می‌کنند. از جمله ادعاهایی که می‌گوید جورج سوروس، سرمایه‌گذار میلیاردر، در مالکیت این شرکت‌ها سهم دارد یا این‌که آن‌ها با حزب کمونیست چین ارتباط دارند.

اسمارت‌ماتیک، که یک شرکت ارائه‌دهنده فن‌آوری رای‌گیری است این هفته نامه‌ای به رسانه‌ها ارسال کرد که در آن خواستار «همکاری حیاتی در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست درباره فن‌آوری و خدماتی که ارائه خواهیم داد» شد.

سپتامبر سال جاری، رسانه محافظه‌کار نیوزمکس مدیا پس از شکایت شرکت اسمارت‌ماتیک از این رسانه به دلیل انتشار ادعاهای دروغ درباره این‌که ماشین‌های اسمارت‌ماتیک برای سرقت انتخابات از ترامپ نقش داشته‌اند، ناچار شد به این شرکت جریمه بپردازد هرچند به دلیل این‌که آن‌ها خارج از دادگاه به توافق رسیدند، مشخص نیست نیوزمکس مدیا چقدر به اسمارت‌ماتیک پرداخته است.

سال گذشته هم پس از آن‌که شکایت شرکت دومینیون از فاکس‌نیوز به خاطر افترا در دادگاه برنده شد، فاکس‌نیوز ناچار شد ۸۷۸ میلیون و پانصد هزار دلار خسارت به دومینیون پرداخت کند.

در روزهای اخیر، حامیان برجسته ترامپ، مانند ایلان ماسک و مارجوری تیلور گرین، نماینده کنگره، ادعاهای رد شده مبنی بر غیرقابل اعتماد بودن نتایج ماشین‌های رای‌گیری دومینیون را دوباره مطرح کرده‌اند.

دومینیون، که تجهیزات انتخاباتی آن در ۲۷ ایالت با بیش از ۵۲ میلیون رای‌دهنده ثبت‌نام‌شده، استفاده می‌شود، در شبکه ایکس نوشت ادعاهای مربوط به انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ را به دقت نظارت می‌کند و «کاملا آماده‌ایم تا از شرکت و مشتریان خود در برابر دروغ‌ها و کسانی که آن‌ها را منتشر می‌کنند دفاع کنیم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها