روسیه در یکی از بزرگترین حملات هوایی خود، شبکه برق اوکراین را هدف قرار داد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۷

روسیه روز یک‌شنبه ۲۷ آبان بزرگ‌ترین موج حملات هوایی خود به اوکراین در سه ماه اخیر را انجام داد و با شلیک بیش از ۲۰۰ موشک و پهپاد، دست‌کم هفت نفر را کشت. به گفته مقام‌های کی‌یف، این حملات در آستانه زمستان، خسارت‌های شدیدی به سیستم انرژی و برق اوکراین وارد کرد.

وزارت دفاع روسیه روز یک‌شنبه اعلام کرد حملات موشکی گسترده‌ای به تاسیسات انرژی اوکراین انجام داده است که برق «مجتمع‌های نظامی-صنعتی» این کشور را تامین می‌کنند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین هم گفت که روسیه شامگاه شنبه و صبح یک‌شنبه، حمله ترکیبی بزرگی را با شلیک حدود ۱۲۰ موشک و ۹۰ پهپاد، علیه زیرساخت‌های انرژی اوکراین آغاز کرده است.

او این بمباران را کار «تروریست‌های روس» توصیف کرد و گفت که روسیه از موشک‌های بالستیک و ایروبالستیک مانند کینژال، اسکندر و زیرکون و همچنین پهپادهای شاهد ساخت جمهوری اسلامی استفاده کرده است.

زلنسکی گفت پدافند هوایی اوکراین حدود ۱۴۰ مورد از این حملات را دفع کرده است.

طی این حملات هوایی، مجموعا هفت نفر در میکولایف، دنیپروپتروفسک، لویو و اودسا کشته و چندین تن دیگر از جمله دو کودک، زخمی شدند.

در کی‌یف نیز سقف یک ساختمان مسکونی به دلیل سقوط بقایای موشک آتش گرفت و دست‌کم دو نفر را مجروح کرد.

آخرین حمله موشکی بزرگ روسیه به کی‌یف روز پنجم شهریور بود که مسکو با بیش از ۲۰۰ پهپاد و موشک سراسر اوکراین را هدف قرار داد و در نتیجه آن، هفت نفر کشته شدند.

موج بزرگ حملات جدید روسیه به اوکراین، هم‌زمان با نزدیک شدن به هزارمین روز آغاز جنگ انجام گرفت.

نگرانی‌ها از تامین انرژی در زمستان سرد اوکراین

زلنسکی با انتشار بیانیه‌ای در ایکس نوشت: «هدف دشمن، زیرساخت‌های انرژی در سراسر اوکراین بود. متاسفانه، برخی تاسیسات در اثر برخورد مستقیم یا سقوط بقایای موشک‌ها و پهپادها آسیب دیدند.»

او گفت که برخی از مناطق اوکراین همچنان به برق دسترسی ندارند.

مقام‌های اوکراینی از قطع برق در مناطقی از جمله ولین، ریونا، لویو در غرب تا مناطق دنیپروپتروفسک و زاپوریژیا در جنوب شرقی این کشور گزارش دادند.

شرکت دتک (DTEK) که بزرگ‌ترین تامین‌کننده بخش خصوصی انرژی در اوکراین است، طبق دستور مقام‌های اوکراین، قطعی برق اضطراری را در منطقه جنوبی اودسا اعمال کرد.

دتک اعلام کرد این هشتمین باری است که شبکه برق اوکراین در سال جاری میلادی هدف قرار می‌گیرد، اما نخستین نمونه از چنین حملاتی در آغاز فصل زمستان است.

مکسیم تیمچنکو، مدیرعامل این شرکت از بروز خسارت شدید به سیستم انرژی اوکراین، از جمله به ایستگاه‌های برقدتک خبر داد و گفت: «این حملات بار دیگر نیاز کشور به سیستم‌های پدافند هوایی بیشتر از سوی متحدانمان را برجسته می‌کند.»

لهستان و متحدان ناتو، بامداد یک‌شنبه جت‌هایشان را برای محافظت از حریم هوایی خود، در مناطق مرزی به پرواز درآوردند.

به گفته فرماندهی عملیاتی ارتش لهستان، این جت‌ها پس از حدود سه ساعت بدون وقوع حادثه مشخصی به پایگاه‌های خود بازگشتند.

اوکراینی‌ها از هفته‌های پیش، حمله احتمالی روسیه به شبکه انرژی آسیب‌دیده کشور خود را پیش‌بینی کرده و نگران خسارات سنگین ناشی از آن بودند که می‌تواند باعث خاموشی‌های طولانی‌مدت در آستانه زمستان شود.

روسیه پیش‌تر هم با بمباران‌های مداوم، نیمی از ظرفیت تولید انرژی اوکراین را نابود کرده وکی‌یف با کمبودهای جدی در این حوزه مواجه است.

اوکراین بارها خواهان کمک فوری برای بازسازی شبکه انرژی و تامین تجهیزات دفاع هوایی از سوی متحدان غربی خود شده است.

زلنسکی روز یک‌شنبه در بیانیه خود گفت که جنگنده‌های اف-۱۶ به‌عنوان بخشی از پدافند دفاعی این کشور برای مقابله با پهپادها و موشک‌های روسیه به پرواز درآمدند.

به گفته رییس‌جمهوری اوکراین، در این عملیات جنگنده‌های سوخو و میگ ساخت شوروی و همچنین تیم‌های پدافند زمینی نیز مشارکت داشتند.

آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین نیز این حمله را «پاسخ واقعی» مسکو به رهبرانی توصیف کرد که با ولادیمیر پوتین تعامل داشته‌اند.

به نظر می‌رسد سخنان سیبیها، اشاره‌ای ضمنی به اولاف شولتز، صدراعظم آلمان است که روز جمعه ۲۵ آبان برای اولین بار از آغاز جنگ اوکراین، با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه تماس تلفنی برقرار کرد.

شهروندان پس از حمله هوایی روسیه در متروی کی‌یف پناه گرفتند

کاخ کرمیلین گفت پوتین در گفت‌وگو با شولتز، بار دیگر شرط مذاکرات صلح با کی‌یف را تسلیم اوکراین و واگذاری مناطقی که روسیه اشغال کرده، اعلام کرده است.

زلنسکی بارها این پیش‌شرط‌های پوتین را رد کرده است.

اگرچه شولتز از پوتین خواسته بود که نیروهایش را از اوکراین که یک‌پنجم کشور را اشغال کرده‌اند خارج کند اما کی‌یف از برقراری این تماس تلفنی شاکی و معتقد بود که این گفت‌وگو، موجب کاهش انزوای پوتین شده است.

حملات جدید روسیه، فشار بیشتری بر اوکراین وارد می‌کند.

نیروهای مسکو سریع‌ترین پیشروی‌های میدانی خود را در شرق اوکراین از سال ۲۰۲۲ تاکنون به دست آورده‌اند و باوجود تحمل تلفات سنگین، در تلاش برای تصرف کامل منطقه صنعتی دونباس هستند.

در همین حال، نیروهای اوکراینی در تلاش‌اند مناطقی مانند کورسک روسیه را که در ماه آگوست تصرف کرده‌اند، حفظ کنند.

کی‌یف گفته است که این منطقه می‌تواند در آینده به‌عنوان برگ برنده چانه‌زنی در مورد آتش‌بس استفاده شود.

آغاز دولت ترامپ با وعده پایان جنگ اوکراین و البته بدون توضیح چگونگی آن، احتمال افزایش فشار برای آغاز مذاکرات آتش‌بس را بیشتر کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها