در یک سال گذشته دست‌کم دو عضو کادر درمان در ایران کشته و ۱۳ تن مجروح شده‌اند

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۳

روزنامه هم‌میهن در گزارشی درباره میزان رفتارهای خشن علیه نیروهای بخش سلامت در ایران، با استناد به گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های رسمی نوشت که از پاییز سال گذشته تا‌کنون دست‌کم دو تن از اعضای کادر درمان در کشور کشته و ۱۳ تن دیگر مجروح شده‌اند.

هم‌میهن در شماره روز سوم آذر خود با ارائه این آمار درباره خشونت‌ها علیه پزشکان و پرستاران نوشت که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه آمار رسمی ندارد و در سازمان نظام پزشکی نیز اطلاعاتی درباره میزان ضرب‌ و جرح پزشکان در دست نیست.

طبق این گزارش، گرچه پرستاران هم با وضعیتی مشابه پزشکان مواجه هستند، از سوی نهادها و سازمان‌های متولی جامعه پرستاری نیز اطلاعاتی در این باره منتشر نشده است.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، شهریور امسال گفت در آخرین مطالعه‌‌ای که با موضوع خشونت علیه پرستاران انجام شده است، بیش از ۸۵ درصد پرستاران کشور عنوان کرده‌اند مدام در معرض خشونت‌های کلامی و فیزیکی قرار داشته‌اند.

او در ادامه گفت: «با این حال تا‌کنون هیچ اقدامی برای حفاظت از جان کادر سلامت و درمان صورت نگرفته است.»

نگاهی به گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد آبان ماه امسال با قتل یک متخصص قلب و عروق در یاسوج، ضرب و شتم یک پرستار در بیمارستانی در تهران، ضرب‌ و جرح پرستاران در بیمارستان ولیعصر کازرون و کتک زدن کارشناسان اورژانس در بجنورد، همراه بود.

پیش از آن نیز شماری از اعضای کادر درمان در شهرهای کاشمر، زابل، جاورسیان، اصفهان، الیگودرز، کرخه، یاسوج، تبریز و تالش بر سر اعمال خشونت علیه ایشان مجروح شدند و یک پزشک در بندر ماهشهر نیز حین ویزیت یک بیمار به قتل رسید.

تجربه‌های خشونت

هادی یزدانی، پزشک عمومی در بیمارستان‌های اصفهان در گفت‌وگو با هم‌میهن گفت: «امکان ندارد پزشک یا یکی از اعضای کادر درمان را ببینید که تجربه خشونت نداشته باشد.»

این پزشک با بیان این که بسیاری از پزشکان خانه‌نشین شده‌اند یا خیلی‌ از آن‌ها مهاجرت کرده‌اند، گفت: «در بسیاری از مواقع علت نهایی مهاجرت یک پزشک از کشور، همین هتک حرمت‌ها و بی‌احترامی‌هاست.»

ساسان شفیعی، پزشک عمومی در شیراز نیز به هم‌میهن گفت در هفت سال گذشته که در بخش اورژانس فعالیت کرده، بارها مورد خشونت‌های مختلف قرار گرفته است.

علیرضا لطیفی، پزشک عمومی در اصفهان نیز با بیان این که در این مورد کمپینی جدی در ارتباط با حمایت از کادر درمان تشکیل نشده اما به‌صورت شفاهی با مسئولان صحبت شده است، گفت: «همکاران ما هر روز در سراسر کشور در معرض این خشونت‌ها قرار می‌گیرند. توهین، تهدید، جر و بحث و دعوا بخشی از این اتفاقات است.»

به گفته احمد ولی‌پور، رییس انجمن پزشکان عمومی، خشونت علیه کادر درمان چند سالی است شدت پیدا کرده و به‌ حدی رسیده که حتی قتل هم رخ می‌دهد.

او با بیان این که دو بند از قانون مجازات اسلامی در حمایت از تمام کارمندان و پرسنل درمان است که به‌صورت بنر در اورژانس‌ها نصب شده بود، گفت: «دولت در بخشنامه‌ای تصویب کرد که این بنرها منجر به رعب و وحشت مردم می‌شود و دستور برداشتن آن‌ها را داد.»

امین زکی‌زاده، پزشک عمومی و عضو هیات‌ مدیره سازمان نظام پزشکی اهواز نیز گفت جمع‌آوری این تابلوها از مراکز درمانی منجر شده تا بیماران بدون ترس از هر گونه پیگیری، اقدام به اعمال خشونت کنند.

هم‌زمان رییس انجمن پزشکان عمومی از کافی نبودن تجهیزات پزشکی، تخت‌های بستری و نیروی انسانی به عنوان برخی از عوامل افزایش خشونت‌ها علیه کادر درمان نام برد.

افزایش میزان خشونت‌ها در ایران اما تنها مختص به خشونت علیه نیروهای بخش سلامت نیست.

گزارشی تازه از پزشکی قانونی نشان می‌دهد تعداد نزاع در پایتخت در نیمه نخست امسال نسبت به سال ۱۴۰۲، پنج درصد افزایش یافته است.

روزنامه شرق در شماره روز ۲۶ آبان خود به موضوع افزایش تعداد نزاع در کل کشور پرداخت و نوشت اگر روند شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ به همین منوال ادامه پیدا کند، امسال صاحب رکورد بالاترین نرخ نزاع از سال ۱۳۹۲ به بعد خواهد بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها